Kategorier
Uncategorized

Hvordan lage dashboards i google data studio

I dette innlegget skal jeg forklare hvordan man kobler google analytics-data opp til google data studio for å opprette et dashboard. Det er første gang jeg gjør dette, og etter litt googling ser det ut som det er ganske enkelt å opprette dashboards.

Siden det som sagt er første gang jeg bruker google data studios blir første trinn å fullføre kontokonfigueringen. Dette inkluderer ganske enkelt å fylle inn landet jeg opererer i, og navnet på bedriften.

Deretter kobler man google analytics data, eller annen data hvis man ønsker det, opp mot google data studios. Jeg valgte å koble opp dataen fra nettbutikken vår, siden vi allerede har hatt google analytics en stund og derfor har fått samlet inn litt data.

Når dette er gjennomført klikket jeg sett inn, og deretter på resultatkort. Da fikk jeg opp antall økter på nettsiden, men man kan lett endre hva slags data som skal vises på høyresiden, i tillegg kan man også vise data fra google ads om man vil. En nyttig funksjon å merke seg er at man kan legge inn datoer for sammenligning, for å kontrollere eventuell fremgang eller tilbakegang. Jeg valgte å ikke ta i bruk denne funksjonen for øyeblikket siden nettsiden kun har vært oppe i drøye to uker, men dette er noe jeg mest sannsynlig kan få bruk for senere

Ved å kopiere resultatkortet og lime inn flere versjoner av den, kan man endre datavisningen til å inkludere mer av det vi vil følge med på. Jeg valgte å inkludere sidevisninger, fluktfrekvens, sider per økt og gjennomsnittlig øktvarighet:

Skjermbilde fra google data studios

Deretter satte jeg inn et sektordiagram for å få en visuell fremstilling av dataen. Jeg endret dimensjonen på sektordiagrammet til å vise hvilke medier brukere fant nettsiden på.

Jeg satte også inn et søylediagram for å visualisere hvilke enheter brukere besøkte siden med, i tillegg til et diagram som viser brukere over tid:

Skjermbilde fra google data studios

All data som finnes i Google analytics kan altså fremstilles visuelt ved hjelp av dette verktøyet, og dette er noe jeg ser for meg kan bli enda mer nyttig etter hvert som nettsiden har vært oppe en stund og vi kan sammenligne tidsperioder opp mot hverandre.

Kilder:

https://www.youtube.com/watch?v=zHpxMIiJrTA

Ett svar til “Hvordan lage dashboards i google data studio”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *